Ultrazvučno uklanjanje kamenca

Predstavlja potpuno bezbolnu tehniku uklanjanja čvrstih zubnih naslaga koje se mehaničkim četkanjem ne mogu otkloniti.

Poliranje zuba

Poliranje predstavlja uklanjanje naslaga, neravnina i površinskog pigmenta sa zuba četkicom i posebnom pastom. Poenta korišćenja rotirajuće četkice je njena mogućnost da zađe i otkloni sve moguće neravnine koje se nalaze na zubu. Pasta koja se koristi za poliranje zuba sadrži abrazive koji doprinose boljem efektu izbijeljivanja zuba. Poliranje doprinosi izbijeljivanju zuba za jednu do dve nijanse.

Frenektomija

Frenektomija predstavlja hiruršku intervenciju uklanjanja labijalnog  ili lingvalnog  frenuluma, u cilju sprečavanja povlačenja desni u predelu frenuluma, stvaranja dijastema izmedju zuba, ortodonskih i protetskih razloga. Intervencija ne traje duze od 15 minuta , a vrši se u lokalnoj anesteziji, tako da je potpuno bezbolna.

frenektomija1

Pre

frenektomija2

Posle

Kiretaža parodontalnih džepova

Predstavlja uklanjanje patološkog tkiva iz parodontalnih džepova u cilju poboljšanja parodontalne bolesti, a vrši se u drugoj fazi terapije parodontopatija.

parodontopatija

Gingivektomija i gummy smile

Predstavlja hirurški zahvat koji se vrši u cilju skracivanja viška gingive iz estetskih razloga ili u predelu poluimpaktiranih zuba u cilju oslobadjanja krunice zuba. Procedura se vrši u lokalnoj anesteziji .

collage-1024x276_1

Pre

collage-1024x276_2

Posle